Rýžový salát s čerstvou zeleninou a červenými fazolemi

18. července 2011 v 13:49 | Dieta |  Recepty

Rýžový salát s čerstvou zeleninou a červenými fazolemi

bílkoviny 8 g, sacharidy 45 g, tuky 11 g
Ingredience: 100 g dlouhozrnné rýže, 100 g červených fazolí v konzervě, cherry rajčátka, listy špenátu, jarní cibulka, 1 lžíce olivového oleje, šťáva z citronu, sůl, pepř a čerstvá petrželka
Postup: Rozehřejeme olivový olej na teflonové pánvi a orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Slijeme fazole, opláchneme je v sítku a přidáme k cibulce, podlijeme troškou vody a necháme dusit doměkka, poté je teprve osolíme a opepříme. Podle návodu uvaříme rýži. Opláchnuté listy špenátu spaříme vroucí vodou a nakrájíme cherry rajčátka. Nakonec vše smícháme, dochutíme šťávou z citronu, špetkou soli a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Tip: Místo rýže můžete použít i kuskus nebo bulgur.
1460 kJ/349 kcal
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se ti líbí moje stránky?

Super:-)
Dobrý...
Nic extra...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama