Rýžový nákyp

18. července 2011 v 16:05 | Dieta |  Recepty
Rýžový nákyp
4 porce
3968 kJ/ 944 kcal/ 1 porce
Ingredience: 500 g rýže basmati 1 l mléka 100 g třtinového cukru + pomletý třtinový cukr na posypání 125 g margarínu 3 vejce
Postup: Rýži pořádně propláchneme. Zalijeme vodou, osladíme, osolíme a podusíme, dokud se voda neodpaří (asi 30 minut). Jakmile se voda odpaří, zalijeme mlékem a vaříme na mírném ohni za občasného promíchání. Když se mléko vyvaří, rýži odstavíme a necháme ji chvíli stát zakrytou pokličkou. Potom přidáme margarín a žloutky a zlehka přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Všechno vlijeme do pekáče a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby.
TIP: Do rýžového nákypu můžete přidat i ovoce (meruňky, třešně, švestky), ale pak je zapotřebí počítat s vyšší kalorickou hodnotou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se ti líbí moje stránky?

Super:-)
Dobrý...
Nic extra...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama