RIZOTO S HRÁŠKEM A ŠUNKOU

18. července 2011 v 19:16 | Dieta |  Recepty

RIZOTO S HRÁŠKEM A ŠUNKOU

Porce: 4
Příprava: 5 minut
Tepelná úprava: 20-25 minut
400 kcal a 9,2 g tuku na porci
Jednoduché rizoto volá po výletu do oddělení lahůdek,kde zakoupíte dva silné plátky šunky (celkem 200 g). Není-li sezona čerstvého hrášku, kupte zmrazený.
INGREDIENCE: 1 lžíce olivového oleje, 4 jarní cibulky nakrájené na centimetr široká kolečka, 300 g rýže na rizoto, 500 ml zeleninového vývaru, 200 g šunky nakrájené na kostičky, 300 g vyloupaného hrášku (nebo asi 750 g lusků), 40 g (4 lžíce) strouhaného parmazánu
POSTUP: V teflonové pánvi rozehřejeme olej a pomalu orestujeme cibulku, aby zesklovatěla. Přidáme rýži a promícháme, aby se neslepila. Vmícháme 300 ml horkého zeleninového vývaru. Necháme pomalu probublávat za častého míchání a postupně přidáváme všechen horký vývar. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky, a je-li třeba, vyloupeme hrášek. Když je rýže téměř měkká (asi po 15-20 minutách), přimícháme hrášek a šunku a ještě trochu vývaru (je-li potřeba). Hrášek dobře povaříme. Podáváme s jednou lžící parmazánu na porci.
Jiné varianty: Aby byl pokrm barevnější, můžete ho podávat s několika cherry rajčátky, která navíc dodají vitamin C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se ti líbí moje stránky?

Super:-)
Dobrý...
Nic extra...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama