Polévka gazpacho, tmavý toast

18. července 2011 v 13:41 | Dieta |  Recepty

Polévka gazpacho, tmavý toast

bílkoviny 6 g, sacharidy 37 g, tuky 11 g
Ingredience: 2 větší rajčata, 1 zelená paprika, 1/2 menší cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička vinného octa, šťáva z citronu, sůl, pepř, čerstvá bazalka a 2 tmavé toasty
Postup: Rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a odstraníme jadérka z dužniny. Cibuli nakrájíme najemno a česnek propasírujeme. Okurku a papriku nakrájíme na menší kousky. V mixéru rozmixujeme zeleninu, cibuli, česnek, ocet, protlak a olej dohladka. Dochutíme solí, pepřem, šťávou z citronu a znovu rozmixujeme. Vychlazenou polévku servírujeme ozdobenou paprikou, bazalkou a opečenými kostičkami tmavého toastového chleba.
Tip: Gazpacho zjemníme trochou smetany nebo lžící bílého jogurtu.
1248 kJ/299 kcal
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se ti líbí moje stránky?

Super:-)
Dobrý...
Nic extra...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama