Kuřecí prsa zalitá meruňkovou omáčkou s lískovými oříšky a přírodní rýží

18. července 2011 v 19:11 | Dieta |  Recepty

Kuřecí prsa zalitá meruňkovou omáčkou s lískovými oříšky a přírodní rýží

bílkoviny 38 g, sacharidy 49 g, tuky 8 g
INGREDIENCE NA 1 PORCI: kuřecí prsa (150 g), přírodní rýže (70 g), sůl, pepř, 2 meruňky, lískové oříšky (10 g), polníček nebo listy čerstvého špenátu
POSTUP: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce osolíme, podle chuti opepříme. Rozpálíme tefl onovou pánev a maso na ní restujeme bez tuku. Mezitím si nakrájíme meruňky nadrobno (mohou být i z kompotu bez cukru) a podusíme ve vlastní šťávě, případně dolijeme vodou, dokud nevytvoří omáčku. Rýži vaříme asi 20 minut, výraznou chuť jí dodá celý hřebíček. Kuřecí prsa servírujeme s meruňkovou omáčkou, nakrájenými lískovými oříšky, přírodní rýží a polníčkem (listovým špenátem).
TIP: Jako další variantu zkuste omáčku švestkovou a nebojte se obměňovat také maso. I krůtí nebo králičí bude skvělé!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jak se ti líbí moje stránky?

Super:-)
Dobrý...
Nic extra...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama